Solliciteren

Nu de stof van het eerste half jaar een beetje is neergedaald zien we pas wat de corona crisis met onze economie heeft gedaan. Bedrijven vielen om of zitten daar niet ver vanaf en mensen kwamen – soms compleet onverwacht – zonder werk te zitten. En dan bevind je je ineens in de positie dat je weer moet gaan solliciteren. Iets wat je misschien al jarenlang niet meer gedaan hebt. Je stoft je cv af en gaat op zoek naar de juiste woorden voor een mooie sollicitatiebrief.

En dat is niet voor iedereen even gemakkelijk. Je wilt een goede indruk maken op je potentiële nieuwe werkgever en natuurlijk horen daar geen taalfouten bij. Hoe je die gemakkelijk uit je tekst filtert lees je in mijn eerdere blog met tips voor een foutloze tekst.

Sommige bedrijven ontvangen de sollicitatie graag in het Engels. Now what? Belangrijk is dat je – als je Engels echt niet goed genoeg is – er iemand naar laat kijken. Je wilt je boodschap namelijk perfect overbrengen en in een sollicitatie- of motivatiebrief of in je cv kan een fout Engels woord grote gevolgen hebben. Natuurlijk kun je je cv of sollicitatiebrief ook laten vertalen, maar als je zelf redelijk Engels schrijft en er alleen tekstcorrectie nodig is, dan scheelt dit in de kosten. En die kun je als werkzoekende zijnde toch al niet gebruiken.

Tip: de afkorting voor curriculum vitae schrijf je in het Nederlands als cv. Met kleine letters en zonder punten.

Of je nu een kleine tekstcorrectie nodig hebt of een hele vertaling van je cv en motivatiebrief, ik help je graag. Qua tekst dan, de rest van de sollicitatie zal je toch echt zelf moeten doen. Je kunt bij mij terecht voor het nakijken of opfrissen van je Nederlandse en Engelse brieven en cv. Of ik kan je Nederlandse tekst voor je vertalen. En wist je dat veel bedrijven en recruiters tegenwoordig als eerste op je LinkedInprofiel kijken? Zorg dus dat ook daar alles in orde is.

Tip: In het Engels schrijf je CV, dus met hoofdletters en wederom zonder punten. Gebruikelijker is echter het woord resume.

Kan ik iets voor je doen? Neem dan snel contact op voor een vrijblijvende offerte. Happy Job Hunt!